Tekenprogramma’s

  1. Adobe Illustrator is een computerprogramma dat door grafisch ontwerpers, DTP’ers, illustratoren en technisch tekenaars wordt gebruikt voor het maken van vectorafbeeldingen.
  2. CorelDRAW Graphics Suite is een graphics suite (softwarepakket) van Corel voor grafische bewerkingen. De huidige versie is X6, uitgebracht op 20 maart 2012.
  3. CATIA (Computer Aided Three dimensional Interactive Application) is een driedimensionaal CAD-programma dat door Dassault is ontwikkeld voor het ontwerpen van constructies.
  4. Cinema 4D is een softwarepakket (van de Duitse ontwikkelaar Maxon) voor het maken van 3D-computergraphics en 3D-computeranimaties. De naam is afkomstig van de drie ruimtelijke dimensies plus de tijddimensie (animatie) waarmee wordt gewerkt.
  5. Autodesk 3ds Max (voorheen 3D Studio Max vaak afgekort tot 3DSMAX) is een computerprogramma voor het vervaardigen van 3D ruimtelijke modellen met behulp van vectoren en coördinaten.
  6. AutoCAD is een CAD-programma dat is bedoeld om technische tekeningen te maken. Daarnaast biedt het de mogelijkheid om 3D-modellen te maken.